De beste snorkelspot van Bali: Pulau Menjangan

Vlak voor de kust van het noordwesten van Bali ligt een klein onderwaterparadijs, Pulau Menjangan. Het water is er zo helder en het kleurrijke rif ligt zo aan de oppervlakte dat je nauwelijks een snorkel nodig hebt om te kunnen genieten van het fel gekleurde koraal en de tropische vissen.

1512130755

 

Het eiland wordt bewoond door enkele monniken en wat herten. In tegenstelling tot veel andere spots op Bali, is de stroming bij Pulau Menjangan niet zo sterk, zodat je hier perfect kan genieten van de vele vissen. Rondom het eiland ligt een ondiepe ring van koraal, van zo’n 150 meter breed. Wij snorkelden van Pos II naar de Blue Corner. We zagen het prachtige koraal met Angel-vissen, papegaaivissen, maanvissen, clown-vissen, trompetvissen en baracuda’s. Soms heb je geluk en kun je hier ook zeeschildpadden en rifhaaien zien. Je kunt je hier uren vermaken. Heb je een PADI, dan kun je op het eiland ook perfect duiken. Rond het eiland zijn diverse duikspots. Meest populair is bij een scheepswrak, Anker Wreck.   

IMG_2640

Het eiland ligt midden in het West Bali National Park en is eenvoudig te bereiken vanuit de grotere kustplaatsen in het noorden, Pemuteran en Iovina. Wij boekten een trip met een duikschool in Pemuteran, maar je kunt ook vanuit het nationaal park een boottrip boeken naar het eiland. 

Pulau Menanjau is zeker een aanrader voor een trip naar Bali of een relaxte afsluiter van een rondreis door Indonesië.

Leave a comment